Pagini

joi, 11 martie 2010

http://www.earth-hour.ro/ - Targu Mures, in afara listei partenerilor :( ....Pentru o lume mai buna

Oare numai atatea orase inteleg pericolul privind schimbarile climatice? 22?
Cele 22 oraşe care susţin campania de conştientizare a populaţiei privind schimbările climatice sunt Aiud, Alba Iulia, Alexandria, Bacau, Baia Mare, Bistrita, Botoşani, Brăila, Buftea, Constanţa, Craiova, Deva, Focşani, Giurgiu, Miercurea Ciuc, Mizil, Piatra Neamţ, Ploieşti, Râmnicu Vâlcea, Satu Mare, Timişoara, Bucureşti.
Toate aceste oraşe vor stinge luminile clădirilor emblematice din oraş, ale monumentelor şi ale sediilor instituţiilor locale, prin promovarea mesajului Earth Hour în rândul cetăţenilor oraşului, sau prin organizarea de evenimente în seara de 27 martie.
În 2009 România a participat pentru prima oară la campania globală în calitate de ţară oficială Earth Hour, la iniţiativa WWF, organizaţia care coordonează de 4 ani campania globală.

Pe 28 martie anul trecut, între 20:30 şi 21:30, 2 milioane de români au stins luminile în casele lor, conform datelor furnizate de Dispeceratul Energetic Naţional. În total, 15 oraşe au susţinut şi au promovat campania, în calitate de Oraşe Oficiale Earth Hour.
www.earth-hour.ro.
e campania internaţională www.earthhour.org.


Imi pare rau ca nu este toata tara implicata pana acuma in acest proiect. Oare Targu Muresul nu se implica? . Sunt voci care sustin ca toata teoria este numai un efect al lobbystilor la nivel international. In schimb, daca ne uitam in jurul nostru, vom observa ca clima chiar se modifica, noi, fiecare din noi avem puterea sa schimbam ceva, sa reducem efectul pe care il avem asupra mediului.

Cu ocazia asta imi aduc aminte de esecul diplomatic de la Copenhaga , http://think.hotnews.ro/la-copenhaga-un-esec-evitat-printr-o-formula-diplomatica.html . Cred ca stim cu totii ce s-a intamplat acolo si care a fost efectul asupra lumii internationale.... din pacate aproape nul.
Ma intreb daca cumva si proiectul earth-hour va avea acelasi efect.. eu sincer, sper din tot sufletul sa aiba impact asupra constiintei oamenilor.... si mai sper sa nu raman doar cu speranta....

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.