Pagini

miercuri, 14 aprilie 2010

"Sangerarea" partidului

Ideea postului mi-a venit de la declaratiile d-lui Mugurel Surupaceanu la Realitatea Tv, pe care le puteti gasi aici privind migrarea unora din persoanele PSD-iste catre "independenti" si fractiunile sustinatoare PD-L. Tema foarte actuala de altfel..
Spunea ca acest fenomen, la care generic ii spun eu "sangerare" atat ca "inrosirea" din punct de vedere ideologic cat si ca pierderea unei importante sectiuni PSD, poate avea efecte pozitive.
Si ii dau dreptate. Nu sunt de acord cu actiunea de acceptare a acestor acte. Victor Ponta spunea cei care au plecat sunt buni plecati...
Ideea acestui articol e sa fac o mica analiza la ce poate fi pozitiv si ce efecte negative poate avea acest fenomen... Si pentru asta am nevoie si de ajutorul vostru binenteles:).
Victor Ponta spunea "Aşa-zişii independenţi trebuie acum să plătească preţul amar al trădării. Faptul că toată lumea, inclusiv conducerea şi liderii PD-L, îi dispreţuieşte, este preţul trădării lor. Problema mea nu este cu ei personal, ci cu faptul că alegătorii au votat pentru PSD, nu pentru cei ce îşi spun acum independenţi, iar oamenii se simt în acest moment trădaţi. PSD se va bate în continuare să îi reprezinte pe cei ne votează".

Efecte pozitive:
- triarea persoanalului, deoarece raman numai persoanele ancorate ideologic in structura partidului
- revigorare de personal, prin eliminarea persoanelor care au interese majore
- incredere mai mare in ideologia social-democrata
- alaturi de alte actiuni apare intinerirea personalitatilor psd-iste
- dovada unei directii constante

Efecte negative:
- scurgerea de informatii intre partide
- impresia de "slabire" a PSD prin plecarea anumitor "sponsori"
- senzatie de partid care a adunat multe persoane pe interes
- cresterea sustinatorilor PDL la nivel inalt, declarati sau din umbra
- scaderea sustinatorilor din opozitie in Parlament


Astea imi vin acuma in minte. Dar cred ca majoritatea persoanelor se asteptau la astfel de migratii dupa ce s-au "pierdut" alegerile si PD-L-ul "a ciuruit" alegatorii lui Geoana.
Asa ca, din punct de vedere al partidului, cred ca e un fapt pozitiv plecarea acestora. Atata timp cat nu migreaza inapoi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.