Pagini

sâmbătă, 17 aprilie 2010

Un proiect inovator : Biblioteca Vie - si la Tg. Mures - 26-30 Aprilie 2010

De data asta aleg un alt subiect de weekend. Si anume... Biblioteca vie. Da, stiu, suna ciudat la prima vedere dar proiectul mi se pare foarte interesant si .. inovator.
Este vorba de a "citi" o carte pe care o ai in fata, prin prisma altei persoane si proiectul doreste sa puna accent pe prejudecati. In ce mod, cititi mai multe aici. si Facebook
Proiectul a fost initiat in anul 2009, deci nu mai este o premiera, dar inca acest concept nu cred ca e destul de bine cunoscut, acesta fiind si motivul pentru care m-am gandit sa scriu cateva cuvinte.:)
Ceea ce fac eu e sa analizez ideea. De tentant, mi se pare foarte tentant. Poate mai mult ca sa vad cum reusesc altii sa "citeasca" astfel cartile. In ultima vreme tot mai putine persoane sunt interesate de citit (nu conteaza ce), dar in acelasi timp tot mai multe persoane devin "on-line". Astfel, prin proiect se ating mai multe puncte sensibile: temele abordate, interactiunea off-line dar si cititul...

UPDATE-
detalii Biblioteca Vie

"LUNA CARTILOR VII!
Detinuti- gunoaiele societatii, Ex-dependent de alcool – un ratat!, Fotograf de nuduri - afemeiat, Palestinianul musulman – fanatic, terorist, Persoana cu dizabilitati – de evitat!, Tanar infectat HIV / SIDA - daca e barbat, sigur e homosexual, daca e femeie – e curva...!
Te-ai surprins vreodata gandind in asemenea tipare despre diferite persoane din jurul tau?
Oare sunt ele asa cum ii caracterizam noi? Te invitam sa afli direct de la ei ce traiesc, ce simt, ce cred!


5 zile de Biblioteca Vie - 17 CARTI VII la Tg. Mures
Este pentru prima data cand poti sa intri in dialog cu cartile vii la Tg. Mures si sa le cunoasti povestile ce se ascund in paginile lor. Vino la Casa de Cultura a Studentilor (Sala de Expozitii – et II), intre orele 16.30 si 21.00 si ia-ti permis la Biblioteca Vie! Biblioteca Vie este organizata la Tg. Mures de catre Centrul pentru Cariera se desfasoara simultan cu Festivalul International Studentesc de Jazz.

INTRAREA ESTE LIBERA !

Biblioteca vie functioneaza ca o biblioteca obisnuita - tu, ca cititor, poti imprumuta o carte pentru o perioada limitata de timp (40 minute). Exista insa doua aspecte importante: CARTILE sunt FIINTE UMANE si intra intr-un dialog personal cu cititorul.

Asociatia A.R.T. Fusion – organizatorul national al proiectului - a implementat in decursul anului 2009 cinci Biblioteci Vii! Peste 150 de carti si 2000 de cititori au trecut pe la Biblioteca Vie in 2009. In 2010 Luna Cartilor Vii se organizeaza in alte 9 orase: Bucuresti, Timisoara, Arad, Miercurea Ciuc, Craiova, Bacau, Tulcea, Piatra Neamt, Medias.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.