Pagini

sâmbătă, 17 aprilie 2010

Viitor proiect de lege al lui Mugurel Surupaceanu

In jurul meu foarte multa lume se plange (si pe buna dreptate) de calitatea agriculturii. Mai demult, pe TOTB s-a discutat necesitatea stimularii agriculturii romanesti. Tema e dezbatuta de ecologisti, de nationalisti, de populatie... si uite ca se poate face cate ceva! Deputatul Mugurel Surupaceanu (PSD) a depus un proiect de lege pentru ajutorarea agricultorilor(mai multe detalii aici), si mai urmeaza a depune un proiect care sa aiba un impact major asupra tehnologizarii procesului, prin asigurarea a cate un tractor fiecarui agricultor cu peste 50 de ha.
Acuma stiu ce o sa ziceti: sigur, e afacerea cuiva ce face comert cu tractoare. Stiu ca asta este reactia:)). Dar, avand in vedere ca nu la toata lumea ii convine proiectul de lege, deoarece se zice ca intervine in mediul concurential (fapt cu care nu sunt de acord) va dati seama ca nu este vorba de asa ceva.
Pentru IMM exista ajutorul de minimis in valoare maxima de 200.000 de euro nerambursabil pe o perioada de trei ani, limita impusa exact datorita asigurarii nediscriminarii. Dar pentru agricultori nu exista nimica. Daca pentru IMM se poate, de ce nu s-ar putea si pentru cei ce asigura o foarte mare parte din alimente?
Intr-adevar exista platile la hectar si alte ajutoare, dar in cuantum foarte mic fata de nevoile populatiei.
Deci... cine este impotriva proiectului de lege? Vreau pareri impotriva acestuia...

2 comentarii:

  1. Nu cred ca este cineva vinovat ca si persoana. Singura vinovata este incostienta noastra romaneasca...Numai ca aceasta s-a lipit in mod decisiv de unii si nu-i mai abandoneaza...

    RăspundețiȘtergere
  2. La cati tarani sunt in tara asta, e greu de crezut ca agricultura merge asa rau.

    Daca e sa vorbim serios, ar fi bine venit un asemenea proiect de lege.

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.