Pagini

joi, 6 ianuarie 2011

Proiecte de stanga muresene din decembrie 2010

LSSD Mureș colectează jucării pentru centrele de copii din Târgu-Mureș

Liga Studenţilor Social Democraţi Mureş (LSSD) şi Tineretul Social Democrat Mureş (TSD), derulează în aceste zile o campanie de colectare de jucării, care cu ocazia Sărbătorii de Crăciun, vor fi distribuite în casele de copii din Tîrgu Mureş.

Târgumureşenii care doresc să aducă o rază de bucurie micuţilor aflaţi în îngrijirea acestor instituţii sunt aşteptaţi, până în 14 decembrie, să doneze o jucărie.

Punctele de colectare se află la Sediul Organizaţiei Judeţene a PSD Mureş (Piaţa Trandafirilor nr. 14, lângă Farmacia Mare), Sediul PSD Tîrgu – Mureş (Piaţa Trandafirilor nr. 5, în gangul de la Palatul Apollo) precum şi în Căminul studenţesc nr. 4 UPM, Căminul studenţesc nr. 1 UPM şi Căminul studenţesc nr. 2 UMF, din cartierul Cornişa.

Crăciunul înseamnă speranţă şi bucurie, iar spiritul acestei sărbători ne îndeamnă să fim mai buni. Împreună putem aduce un zâmbet în sufletul acestor copii, care îl aşteaptă cu nerăbdare pe Moş Crăciun.

Sursa : Politica Locala

Proiectul social PSD : „Cartea de acasă”


Organizaţia Judeţeană a PSD Mureş, prin Tineretul Social Democrat Mureş, se înscrie în Proiectul social naţional : „Cartea de acasă”.

Proiectul a fost iniţiat de către PSD, prin Departamentul de Politică Externă şi Comunităţi Româneşti, din cadrul Consiliului Naţional al PSD.

Proiectul „Cartea de acasă” constă în colectarea de manuale şcolare şi cărţi de beletristică pentru copiii şi adulţii de cetăţenie română din diaspora.

Toţi mureşenii care doresc astfel să vină în sprijinul fraţilor noştri din diaspora sunt invitaţi să doneze cărţi de orice fel, inclusiv manuale şcolare, la sediul PSD Mureş din Piaţa Trandafirilor nr. 14 (lângă Farmacia Mare din Centru) sau la sediul Organizaţiei municipale a PSD Tîrgu Mureş, Piaţa Trandafirilor nr. 5 (în curte la Palatul Apollo)

Proiectul „Cartea de acasă” se derulează până la sfârşitul lunii noiembrie a acestui an.

Biroul de presă al PSD Mureş

Tîrgu Mureş, 18 noiembrie 2010

Sursa: Politica Locala

Tinerii social democrați din Tîrgu Mureș au fost ajutoarele lui Moș Crăciun


Duminică, 19 decembrie 2010, tinerii social democraţi din Tîrgu Mureş au fost ajutoarele lui Moş Crăciun pentru persoanele aflate în Centrul pentru persoane vârstnice Tîrgu Mureş, din strada Evreilor Martiri numărul 31.

Ca în fiecare an, cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă, tinerii social democraţi din municipiul Tîrgu Mureş iniţiază acţiuni de voluntariat. Acestea au menirea de a aduce mai multă bucurie în sufletul şi în casele celor care au mai mare nevoie. În acest an ne-am dorit să arătăm respectul şi admiraţia noastră faţă de persoanele vârstnice.

Duminică la ora 10:00 am fost primiţi cu mare drag în Centrul pentru persoane vârstnice. Am reuşit să aducemzâmbete de bucurie pe chipul acestor oameni, am simţit cu toţii magia Crăciunului care se apropie. Impreună am colindat, am împodobit bradul, am participat la activităţi recreative. Cel mai frumos cadou pe care l-am putut oferi vârstnicilor a fost timpul petrecut împreună cu ei. Mulţumirile pe care le-am primit din partea vârstnicilor au fost darul minunat pentru noi, acum, în prag de sărbători.

Tinerii social democraţi tîrgumureşeni vor onora invitaţia de a participa la unele activităţi recreative ale vârstnicilor, cum ar fi jocul de „remi” şi cu alte ocazii, începând cu prima lună a anului viitor.

Sursa: Politica Locala

„NE PASĂ DE SIGHIŞOARA!”
- campanie iniţiată de către PSD Mureş şi susţinută de TSD România -

ATRAGEM ATENŢIA GUVERNULUI ROMÂNIEI CĂ PRIN REFUZUL DE A SPRIJINI REABILITAREA CETĂŢII SIGHIŞOAREI SE FACE VINOVAT DE CRIMĂ ÎMPOTRIVA ISTORIEI TRANSILVANIEI!


- 18 proiecte au fost depuse, în ultimul an şi jumătate, de către Primăria Sighişoara, în valoare totală de 31 milioane de euro.
- 15 proiecte dintre cele depuse au fost declarate eligibile, cu o valoare totală de 24,3 milioane de euro.
- doar un proiect dintre cele 15 eligibile, in valoare de 65.000 de euro, a primit finanţare.
- printre proiectele eligibile, 3 proiecte, în valoare de 11 milioane de euro, vizează reabilitarea Cetăţii Medievale, aflată într-o avansată stare de degradare. Acestea au fost trecute însă pe o ”listă de rezervă’.

Sighişoara trebuie susţinută! De fiecare cetăţean român căruia ii mai pasă.

Cetatea a fost construită în secolul al XIII-lea (1280)
Cetatea Sighişoarei este una dintre cele mai frumoase cetăţi din Europa, care s-a păstrat aproape integral, şi printre puţinele care sunt locuite şi în prezent fiind unul dintre cele mai vizitate locuri de către turiştii străini care sosesc în România.

Link-uri: TSD Mures, TSD Romania

Un comentariu:

  1. Cred ca ar trebui sa te intereseze aceasta propunere legislativa
    http://popateapa.wordpress.com/2011/01/21/initiativa-legislativa/ ce zici o sustii?

    RăspundețiȘtergere

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.