Pagini

vineri, 11 mai 2012

Viziunea mea asupra politicii (fragment)

Ca de obicei, plimbandu-ma pe Facebook, observ o alta tendinta (accentuata de campania electorala bineinteles). Persoane care spun altora ce optiune politica sa aiba, sa spuna ca daca ai o anumita meserie nu ar trebui sa faci politica, ca daca ai anumiti prieteni nu ar trebui sa faci politica, etc. Sunt sigura ca dvs. gasiti mai multe exemple decat mine, vorba aia "le gasesti pe toate paginile".
Din punctul meu de vedere, a avea o inclinare politica, e dreptul si obligatia fiecaruia. E dreptul fiecaruia sa isi exprime ideile (in limita bunului simt!) asa cum e obligatia fiecaruia sa intervina in a schimba lucrurile spre bine, indiferent daca e la putere sau in opozitie, prin politica sau actiuni civice fara legatura politica. Nu putem astepta la nesfarsit ca ceilalti sa produca o schimbare daca noi ne dorim una.
Trebuie sa ne respectam ideile reciproc, sa atacam actiunile in defavoarea populatiei si sa atacam persoanele la care 100% li se poate imputa acest lucru.
A ataca o persoana doar pentru ca are o anumita culoare politica (indiferent care e aceasta) nu mi se pare normal. De asemenea, a ataca o persoana doar pentru ca partidul lui a facut acum n-spe ani un lucru, de asemenea nu mi se pare normal, trebuie sa ne uitam la viitor prin schimbarea prezentului. Politica se bazeaza pe sustinerea oamenilor. Indiferent care culoare politica e, fiecare a avut votul si a primit mandatul de la cineva. Cel ce abuzeaza de acel mandat trebuie tras la raspundere.
In acest mod, e normal ca politica sa se faca prin colaborarea intre partide si oamenii politici, sa se faca prin a ataca ideile pe care le consideram proaste si a sustine solutii pe care le consideram bune, a cauta impreuna sau separat cele mai bune actiuni, initiative legislative si proiecte.
Eu am ales o ideologie si un partid, PSD - respectiv USL. Ii respect pe cei ce au ales alta, atata timp cat nu ma ataca ca persoana doar pentru alegerea mea.
Vreau sa va reamintesc ca in primul rand suntem si ar trebui sa fim oameni, apoi profesionisti, muncitori, studenti, etc si doar in al treilea rand politicieni.

Nu refuz sa discut cu cei cu alte idei ca mine, dar refuz sa accept injurii, atac la persoana, cuvinte jignitoare sau care depasesc limita bunului simt!
Nu va fie frica sa mergeti la vot si sa va spuneti parerea!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.