Pagini

sâmbătă, 27 octombrie 2012

Program de stagii la Oficiul Inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului


 
Programul de stagii se adreseaza absolventilor de facultate si se deruleaza la Oficiul Inaltului Comisar ONU pentru Drepturile Omului - OHCHR.
 
Scopul acestor stagii este:
a) sa mareasca gradul de intelegere al stagiarului asupra problemelor curente legate de drepturile omului la nivel international si sa-i ofere o viziune din interior asupra activitatii desfasurate de ONU, in particular OHCHR;

b) sa puna la dispozitia OHCHR si ONU mecanisme pentru apararea drepturilor omului, cu sprijinul si contributia unor studenti sau absolventi remarcabili.

Stagiarii vor fi implicati in domenii precum: cercetare pe probleme privind drepturile omului, redactarea unor versiuni primare de lucrari analitice si rapoarte, asigurarea servisarii tehnice a intalnirilor, prevenirea scurtcircuitelor in gasirea de informatii si in activitatile de cooperare tehnica, precum si in operatiuni de teren si sustinerea altor activitati ale OHCHR.
Candidatii trebui sa fie absolventi de facultate si posesori ai unei diplome de licenta intr-un domeniu conex activitatii desfasurate de ONU, ca de exemplu: drept international, stiinte politice, istorie, stiinte sociale. Sunt preferati cei care s-au specializat pe problematici legate de drepturile omului.

Atentie! Stagiile la ONU nu sunt remunerate. 
Cheltuielile de transport si subzistenta trebuie sa fie acoperite de stagiari. Candidatii trebuie sa fie sponsorizati de o institutie academica si sa cunoasca foarte bine cel putin doua dintre cele sase limbi oficiale ale ONU: engleza, franceza, spaniola, araba, rusa si chineza.

Stagiile dureaza cel putin trei luni si pot fi reinnoite o singura data pentru alte 3 luni.
Selectia stagiarilor se face de doua ori pe an.

Datele limita pentru depunerea aplicatiilor sunt: 30 aprilie pentru selectia mai/iunie si 31 octombrie pentru selectia noiembrie/decembrie.


Documente

Conditions governing the Internship programme at the Office of the United Nations High Commissioner for Human Rights
http://www.ohchr.org/en/aboutus/pages/internshipprogramme.aspx

Sursa: Eurodesk.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.