Pagini

marți, 27 noiembrie 2012

Surpriza de la final de proiect!

Proiectul ”Sprijinirea dezvoltării artistice a tinerilor prin activități muzeale în Municipiul Sibiu” la final

   Asociatia IMC Progess si Complexul Național Muzeal ASTRA organizează luni, 3 decembrie 2012, începând cu ora 12,00, în Muzeul Civilizației Populare Tradiționale ASTRA, evenimentul de închidere a proiectului  Sprijinirea dezvoltării artistice a tinerilor prin activități muzeale în Municipiul Sibiu.
    Vor fi prezentate, în cadrul unei expoziții amenajate în sala de conferințe de la Hostel Diana (acces pe Poarta nr. 3), cele mai bune lucrări realizate de copiii participanți la atelierele de pictură, prelucrarea lemnului și ceramică și olărit. Aceștia vor face, de asemenea, demonstrații practice.
    Proiectul Sprijinirea dezvoltării artistice a tinerilor prin activități muzeale în Municipiul Sibiu a fost finanțat de Administrația Fondului Cultural Național și implementat de Asociația IMC Progess - Iași, în colaborare cu Complexul Național Muzeal ASTRA - Sibiu, Asociația Științifică Maris - Târgu Mureș și Complexul Muzeal Moldova – Iași și s-a desfășurat în perioada august-decembrie 2012. Proiectul și-a propus să dinamizeze relația dintre Complexul Muzeal Naţional ASTRA Sibiu şi tinerii din Municipiul Sibiu, prin crearea unui spațiu cultural animat în cadrul muzeului, precum şi prin intermediul activităţilor educaționale non-formale destinate tinerilor.
    Pe lângă atelierele organizate, în Muzeul în aer liber au fost amenajate, în zona de interacțiune Etno-Tehno Parc, spații pavilionare destinate organizării, și pe viitor, a unor activități practice în domeniile pictură, olărit și prelucrarea lemnului. Spațiile respective au fost utilate cu trei noi cuptoare de olărit, cu tejghea de tâmplărie, cu roți de olar, precum și cu instrumentar specific.
Mai multe detalii despre proiect: http://proiectmestesuguri.muzeulastra.com/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.