Pagini

duminică, 2 decembrie 2012

Noielite.ro: Interviu Buicu Corneliu Florin (USL)

Florin Buicu (USL): “Am susţinut SMURD-ul şi pe Raed Arafat, am ieşit şi în stradă în ianuarie 2012″

În primul rând, cine este omul Corneliu Florin Buicu?
Sunt medic, cadru didactic universitar și candidez din partea USL pentru funcția de deputat al Colegiului Nr. 2 Tîrgu Mureș, reprezentând cartierele Tudor, Unirii, Cornișa și 22 Decembrie 1989.
M-am născut în Hunedoara, pe 22 noiembrie 1970, într-o familie de oameni simpli de la care am învățat două lucruri importante: respectul față de semeni și față de muncă, motiv pentru care m-am decis să urmez cariera medicală. Am absolvit Universitatea de Medicină și Farmacie din Tîrgu Mureș și am avut onoarea să lucrez de-a lungul timpului alături de mulți oameni deosebiți ca director al Spitalului Municipal Sighișoara, ca director administrativ al Spitalului Clinic Județean de Urgență Tîrgu Mureș și ca director coordonator al Direcției de Sănătate Publică. În momentul de față sunt șef de lucrări în cadrul Disciplinei de Sănătate Publică și Management, cancelar al Senatului Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș și consilier personal al ministrului Sănătății, care acum este Raed Arafat, un om alături de care mă simt onorat că pot lucra la Minister.
Ce considerați că vă recomandă pentru această funcție?
Consider că singurele care mă pot recomanda sunt faptele, și nu cuvintele.  Am spus NU separatismului pe criterii etnice de la Universitatea de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș, ajungând până la darea în judecată a Guvernului Mihai Răzvan Ungureanu, am susținut SMURD-ul și pe Raed Arafat, am ieșit și în stradă în ianuarie 2012, am spus NU desființării Institutului Inimii, am pus bazele Centrului Unic de Programare a Pacienților și nu în ultimul rând, în calitate de director administrativ al Universității de Medicină și Farmacie Tîrgu Mureș, m-am implicat în modernizarea căminelor studențești, a parcului universitar și în construirea unei noi clădiri cu adevărat moderne pentru Facultatea de Medicină Dentară. Dragostea pentru oraș, spiritul luptător și necesitățile tîrgumureșenilor au pus bazele tuturor acestor activități. Sper ca pe viitor să am oportunitatea de a oferi din ce în ce mai multe acestui minunat oraș.
Cum vi se pare campania electorală până acum?
Mă bucur să văd că oamenii mă încurajează să lupt. Totuși, m-am simțit cu adevărat întristat de faptul că nu mai au încredere în valoarea propriului vot. Din acest motiv i-am îndemnat pe fiecare să participe la vot, indiferet de decizia pe care o vor lua. Și dacă tot m-ați întrebat aș vrea cu această ocazie să lămuresc faptul că sunt consilierul personal al ministrului Sănătății, care acum este Raed Arafat, așa cum am fost consilier și în perioada în care Victor Ponta a fost ministru interimar. Raed Arafat nu face politică, dar este omul alături de care lucrez într-o perioadă deloc ușoară și mă bucur să îmi aduc aportul în regândirea strategiei din domeniul sănătății.
Care este planul dumneavoastră de activitate?
Cred că orice om, fiecare dintre noi,  pentru a se dezvolta, pentru a reuși să își întemeieze o familie, pentru a avea un loc de muncă, pentru a fi capabil să își întrețină familia are nevoie de două lucruri esențiale: sănătate și educație! Din acest motiv, dar și datorită faptului că experiența mea aparține acestor domenii mă axez pe dorința de a trăi în cadrul unui popor sănătos și educat. Pentru asta lupt, pentru un popor sănătos și educat! Susțin proiectele naționale ale USL, susțin crearea unui sistem de deduceri fiscale pentru tineri, la fel cum mă lupt și pentru construirea de locuințe în regim  ANL pentru tineri, dar nu numai în administrația primăriilor, ci și a instituțiilor de învățământ superior și a spitalelor. În viziunea mea văd Spitalul Regional aferent Euroregiunii 7 Centru la Tîrgu Mureș, așa cum văd o universitate puternică în Tîrgu Mureș  și crearea unui cadru propice dezvoltării și apariției de noi locuri de muncă. Sunt sigur că totul este posibil prin multă muncă.
Care credeți că sunt dezavantajele pe care le aveți în această campanie și care ar fi mesajul pe care îl transmiteți cititorilor?
Cred că principalul dezavantaj este faptul că mă aflu la prima candidatură, dar cu siguranță asta nu este un impediment . În ceea ce privește mesajul meu pentru cititori este același ca și pentru oamenii pe care îi întâlnesc în fiecare zi, să vină la vot, indiferent de partidul sau candidatul pe care îl susțin, pentru că dacă nu luptăm pentru ceea ce ne place vom fi forțați să ne placă ceea ce primim. Eu cred într-o Românie unită, o Românie puternică, o Românie a oamenilor simpli, muncitori, care zi de zi fac față problemelor din ce în ce mai mari. Cred într-o Românie luptătoare și sunt sigur că în final vocea românilor va fi auzită și respectată.

Sursa: Noielite.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.