Pagini

duminică, 1 septembrie 2013

Conferinta Nationala Anuala JCI România 2013 - Aniversarea a 10 ani


In perioada 5-8 septembrie 2013, Bucurestiul va fi gazda Conferintei Nationale Anuale a JCI Romania, un eveniment ce va marca si aniversarea a 10 ani de la infiintarea federatiei si de la afilierea la organizatia internationala.
Evenimentul se va desfasura pe parcursul a patru zile, de joi seara pana duminica, la Hotelul Intercontinental si va reuni membri ai organizatiilor locale JCI si ai grupurilor de initiativa, oameni din mediul privat (antreprenori si manageri), tineri lideri si cetateni activi, traineri si speakeri din intreaga tara si din strainatate.
In fiecare an, membri ai organizatiilor locale afiliate la JCI Romania, membri ai grupurilor de initiativa din diverse orase, parteneri si simpatizanti ai organizatiei se intalnesc in cadrul Conferintei Nationale, eveniment care reuseste sa adune in mod constant 150 – 200 de participanti. In cei 9 ani de pana acum, JCI Romania a organizat in fiecare an astfel de evenimente, gazde fiind orasele Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Lugoj, Brasov, Timisoara.

Junior Chamber International (JCI) este o federatie mondiala a tinerilor lideri si antreprenori, cu aproximativ 200.000 membri activi, cu varste cuprinse intre 18 si 40 de ani, si peste un milion de alumni, fiind prezenta in mai mult de 5.000 de comunitati locale din peste 100 de tari. Profilul membrilor JCI include intreprinzatori, persoane cu profesii liberale, manageri, functionari publici, cadre didactice, lideri ai societatii civile etc.
JCI are la baza o organizatie locala fondata in 1915 de catre Henry Giessenbier, Jr. in orasul St.Louis din Statele Unite ale Americii. Aceasta devine internationala in 1944, sub denumirea de JCI, ca urmare a intalnirii delegatilor din opt tari in Mexico City. JCI a reusit sa adune laolalta oameni din diverse tari, ale caror actiuni aveau la baza principiul cetateniei active – implicarea cetateanului in schimbarea in bine a societatii. De-a lungul timpului, din organizatie au facut parte cunoscuti lideri politici – doi secretari generali ai O.N.U., mai multi presedinti de state, sefi de guverne si ministri.
Misiunea JCI este aceea de a oferi oportunitati de dezvoltare tinerilor, prin care acestia dobandesc puterea de a crea schimbari pozitive in societate.
JCI in Romania
Prima organizatie purtand numele JCI a fost infiintata la sfarsitul lui 2002 in Bucuresti, iar in 2003 JCI Bucuresti formeaza, alaturi de JCI TimisoaraJCI Constanta si JCI Brasov, federatia JCI Romania, care primeste afilierea la organizatia mondiala JCI.
In prezent exista 9 organizatii locale afiliate JCI Romania si mai multe grupuri de initiativa in diferite orase din tara. JCI Romania isi propune sa fie cea mai importanta retea de tineri lideri, tineri antreprenori si tineri profesionisti din Romania.
Membrii JCI conduc si realizeaza proiecte in 4 arii de interes:
  • afaceri - crearea de oportunitati de afaceri prin organizarea unor evenimente de networking; participarea la misiuni economice si evenimente de afaceri;
  • dezvoltare individuala – stimularea si dezvoltarea spiritului antreprenorial si a eticii in afaceri, prin implicarea in realizarea de proiecte in cadrul JCI si prin participarea la sesiuni de training organizate de traineri romani si straini; imbunatatirea abilitatilor de comunicare si a stilului de leadership;
  • relatii internationale - deschiderea catre spatiul international prin participarea la conferinte internationale JCI si infratiri intre organizatii (twinning-uri);
  • responsabilitate fata de comunitate – sprijinirea comunitatilor locale, prin organizarea de proiecte sociale.
Program si detalii:  http://www.jciromania.ro/cn2013/

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.