Pagini

luni, 20 martie 2017

Frumusetea

Oare cat de importanta este frumusețea fizică? Fiecare din noi ne vedem mai critici decât ceilalții, cunoscând fiecare defect al nostru. Orice om în ziua de azi poate primi un makeover fizic, se poate schimba complet și transforma in acea "păpușă ideală" căutată de societate (feminina sau masculina). 
Dar sufletul? Dar creierul? Ele sunt la fel indiferent ce exerciții​ fizice, operații estetice sau haine scumpe ar purta. O femeie cu un fizic perfect​ dar care se crede mai bună decât femeile cu cearcăne sau câteva kg în plus, poate haine făcute în casă sau sânii puțin lăsați este de zeci de ori mai urâtă, doar prin comportament. Da, societatea o avantajează, barbatii o sa îi facă pe plac și ea așteaptă asta, dar ce se întâmplă când ajungi sa o cunoști in intimitate? Când hainele de firma vin jos și se văd cicatricile de la operațiile estetice, când îți spune că altul ii poate da mai multe decta tine sau pur și simplu.. ca nu mai ești destul de bun pentru ea ... Când spui o propoziție din care ea înțelege jumătate si nu pentru că ai folosit vreun limbaj tehnic, ci pur și simplu pentru că nu are cultura să înțeleagă ce vrei. Când o duci la o masa cu discuții serioase dar îți e frică să nu deschidă gura. Când e mai preocupată să nu își strice unghiile sau machiajul decât să facă o supa sau să spele un vas, să nu discutăm de dat cu matura sau altceva din "munca de jos"..
Societatea judecă ce nu înțelege și apreciază frumosul. Păcat că frumosul in ziua de azi e de fapt un miraj dat de reclame sau teoriile "corpului perfect".

Unde mai rămâne inteligenta sau bunătatea intr-o lume în care societatea nu are nevoie de ea/ele?
Doar de manechine fade, șterse și așezate în vitrina la expoziție...
Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.