Pagini

marți, 11 august 2015

Tabara Nationala de orientare turistica Mehedinti

Directia Judeteana pentru Sport si Tineret Mehedinti organizeaza in perioada 12-17 august 2015 Tabara Nationala de orientare turistica, gazduita in incinta Centrului De Agrement Drobeta. 
Prin prezenta tabara se doreste apropierea tinerilor de natura concomitent cu stimularea interesului fata de activitatile sportive si miscarea in aer liber. O alta tinta a acestei excursii este castigarea increderii in capacitatile proprii, dobandirea de noi cunostinte si constientizarea necesitatii protejarii naturii. 

Activitățile taberei cuprind: 
• curs de frânghii 
• escaladă pe panou 
• drumeții 
• orientare cu busola 
• ecologie 
• activități artistice 
• foc de tabără 

Tabara se va desfasura pe durata a 6 zile. Participantii vor fi initiati in tehnici de supravietuire, turism, educatie ecologica si orientare pe munte cu si fara busola, tehnici de acordare a primului ajutor, etc. 

Toate costurile de cazare, masa si activitati sunt acoperite de catre organizatori cu finantare din partea Ministerului Tineretului si Sportului, tinerii particicipanti vor trebui sa acopere doar cheltuielile de transport pana la Drobeta Turnu Severin. Documente necesare pentru înscriere: - copie act identitate (CI sau CN) - formular înscriere (anexat + scrisoare intenţie) – se gasesc pe site site djst mehedinţi www.djtmehedinti.ro; - recomandare din partea unei asociaţii / ONG / DJST , diplome , certificate , adeverinţe , contracte de voluntariat , declaraţii , etc – copie 

Condiţii de participare ( sunt şi criterii eliminatorii )
- să fie elevi/tineri cuprinşi într-o formă de învăţământ (adeverinţa din partea unităţii de învăţământ )
- vârsta : 10-35 ani 
- cetăţeni români cu domiciliul în România 
- fişa de tabără ( de la Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret din judeţul d-voastră ) sau adeverinţă de la medicul de familie cu menţiunile : clinic sănătos , aviz epidemiologic , trecute vaccinările şi apt pentru efort ) 

Regulament : 
- candidaţii vor fi admişi în urma selecţiei şi a locurilor disponibile . 
Vor fi selectaţi doar candidaţii care acumulează min. 50 pct conform grilei de punctare , conform Normelor Metodologice de organizare si derulare a taberelor naţionale . 
- lista tinerilor selectaţi va fi postată pe site djst mehedinţi www.djtmehedinti.ro 
- în cazul în care un candidat selectat renuntă , locul său va fi ocupat de primul de pe lista de rezervă . 
- costurile privind cazarea şi masa sunt suportate de către organizatori , participanţii suportând doar cheltuielile cu transportul pana în CA Drobeta 
- fiecare participant va depune un singur formular de înscriere 
- nu se iau în consideraţie formularele incomplete 

- înscrierile se fac prin email la djst.mehedinti@mts.ro sau fax 0352/401482 ; 0352/401483 , sau prin poştă la adresa : DJST Mehedinţi , str. Mihai Guşiţă nr. 6 , loc. Dr-Tr-Severin , Jud. Mehedinţi Responsabil tabere : Mladin Elvira : 0733/016390 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Rețineți: Numai membrii acestui blog pot posta comentarii.